Nieuws
Griffier gemeenteraad vertrekt

Christiaan de Vries, griffier van de gemeenteraad, vertrekt na twee jaar bij de gemeente. Zijn contract dat tot 1 augustus liep, wordt niet verlengd. De Vries trad op 1 augustus 2020 aan als opvolger van Gerard van Egmond.

Op 7 februari van dit jaar publiceerde Vlietnieuws een artikel waarin werd geconstateerd dat medewerkers van de griffie – drie in getal – vertrokken vanwege het optreden van de griffier. Hij zou niets beslissen, geen leiding geven, geen gesprekken willen voeren en niets doen met kritiek. Ook zijn aanwezigheid liet te wensen over, zo werd gezegd. ‘Hij trekt het gewoon niet’, zo werd Vlietnieuws bericht.

De publicatie leidde tot een brief van burgemeester Jules Bijl aan de gemeenteraad waarin hij stelde dat er ‘niets’ klopte van de typeringen die over De Vries werden gegeven. Hij noemde de publicatie stijlloos en feitelijk onjuist en sprak over roddel en achterklap.

De fracties in de gemeenteraad zijn schriftelijk op de hoogte gesteld van het vertrek van de griffier die zijn laatste werkdag zelfs al achter de rug heeft. Naar verluidt zal ook de recent benoemde plaatsvervangend griffier nog voor het eind van het jaar de gemeente verlaten.

De griffie is het secretariaat van de gemeenteraad. Er werken nu zes mensen. De griffier wordt na een sollicitatieprocedure gekozen door een zogenoemde werkgeverscommissie bestaande uit drie gemeenteraadsleden. Met die voordracht moet de gemeenteraad dan instemmen.

In de procedure voor de opvolging van Van Egmond waren er zeven kandidaten. De Vries was voor zijn benoeming griffier bij de provincie Zuid-Holland en plaatsvervangend griffier in Vlaardingen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter