Nieuws
Ook Leiden in actie tegen bouwplan Vlietland

Na Voorschoten komt nu ook de Leidse politiek in het geweer tegen het plan 222 recreatiewoningen te gaan bouwen in natuur- en recreatiegebied Vlietland. De Partij voor de Dieren (PvdD) en GroenLinks (GL) hebben B&W van Leiden opgeroepen met de provincie Zuid-Holland en de collega’s in Leidschendam-Voorburg te gaan praten over een heroverweging van het plan.

De twee partijen claimen dat de bebouwing ten koste gaat van natuur, ruimte en rust. Zij wijzen erop dat veel inwoners van Leiden recreëren in Vlietland. Het gebied moet daarom behouden worden en toegankelijk blijven. Door de woningbouw, de aanleg van parkeerterreinen, de komst van een restaurant en het aanleggen van fietspaden, autowegen en steigers wordt het natuurlijk evenwicht verstoord, stellen PvdA en GL.

Vanuit Burger Initiatief Voorschoten is een online petitie tegen de plannen gestart. Die is binnen vijf dagen door 11.868 mensen getekend. De bebouwing stond al in een bestemmingsplan van 2005 en moet nu door een wijziging van dat plan echt gerealiseerd gaan worden. Het gaat om grond van de provincie binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter