Nieuws
Verhuizing VRC uitgesteld

De verhuizing van rugbyclub VRC van het terrein aan De Star Leidschendam naar sportpark Westvliet bij Voorburg is minstens tot april 2023 uitgesteld. En zelfs die datum is afhankelijk van de uitkomsten van onderzoeken die de gemeente Den Haag, op wiens grondgebied het sportpark ligt, nog laat doen.

Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad laten weten. Afgelopen dinsdag berichtte Vlietnieuws al over de stokkende verhuizing van VRC. De onderzoeken die Den Haag doet betreffen: bomenbestand en herplant; aanwezigheid vleermuizen en rugstreeppad; inpassing parkeerplaatsen in natuur en omgeving.

In januari ging de gemeenteraad akkoord met de besteding van 2,7 miljoen aan een verhuizing van VRC naar Westvliet waar een kunstgrasveld moest komen plus zes beachvolleybalvelden alsmede parkeergelegenheid. VRC zou er in september hebben moeten gaan spelen bij de start  van het rugbyseizoen.

Voor de nieuwe locatie moet Den Haag een omgevingsvergunning afgeven. Dat zal pas gebeuren als de onderzoeken zijn afgerond en duidelijk is welke nadere voorwaarden er eventueel gesteld worden. Van Eekelen laat nu al doorschemeren dat er zeker minder parkeerplaatsen zullen komen dan voorzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter