Nieuws
Bewoners Westvlietweg willen verkeersdrempels

Bewoners van huizen aan de Westvlietweg ter hoogte van Voorburg willen dat de gemeente Den Haag verkeersdrempels in de weg aanbrengt. Dit om automobilisten en berijders van motoren ertoe te dwingen hun snelheid te matigen. Nu is de weg volgens de omwonenden een ‘racebaan’, met name op het stuk tussen de Wijker- en Kerkbrug. Het veel te hard rijden veroorzaakt ook de nodige geluidoverlast, dag en nacht. Op internet zijn de bewoners een petitie begonnen omdat de gemeente Den Haag tot nu toe niets met hun klachten doet. Die is tot nu toe 85 keer getekend. Den Haag kondigde eerder een renovatie van het stuk weg aan waarbij de ventweg zou verdwijnen en de parkeerplaatsen voor de huizen verplaats zouden worden naar de Vlietkant. Dit alles ten behoeve van een nieuwe fietsverbinding (velostrada). Na protesten van omwonenden werden die plannen weer ingetrokken en werd nieuw overleg met hen aangekondigd.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter