Nieuws
Geld voor onderzoek nieuwe post reddingsbrigade

B&W trekken 50.000 euro uit voor onderzoek naar een nieuwe huisvesting van de reddingsbrigade in natuur- en recreatiegebied Vlietland. Van het geld wordt de helft vergoed door de provincie Zuid-Holland.

Oud-wethouder Jan Willem Rouwendal had de gemeenteraad al bericht dat de reddingsbrigade een nieuwe post nodig had. Het huidige pand is aan vervanging toe. Opknappen is duurder dan nieuwbouw.

Van de huidige post is de houten buitenkant aan vervanging toe, de ventilering is beperkt evenals de sanitaire voorzieningen en de zolder wordt gebruikt voor trainingen maar deze zolder kent geen vluchtweg.

‘Een onderzoek moet duidelijkheid geven over mogelijke andere gebruikers van het gebouw, naast de reddingsbrigade. Als hier meer duidelijkheid over is, kan ook meer gezegd worden over de gewenste grootte van het gebouw en eisen waar het pand aan moet voldoen. Op basis hiervan kan bepaald worden wat de globale bouwkosten van nieuwbouw zullen zijn en wie er eventueel bijdraagt in deze kosten’, aldus B&W.

De reddingsbrigade is in Vlietland en langs de Vliet actief. Men kent 250 inzetten per jaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter