Nieuws
Voorzitter VRC had vertraging voorzien

De voorzitter van rugbyclub VRC, Peter Kolthof, ligt ‘niet wakker’ van het feit dat zijn vereniging niet meer dit jaar een nieuw complex op sportpark Westvliet bij Voorburg kan betrekken. Sterker nog, hij had het al voorzien.

,,Toen de gemeenteraad in januari akkoord ging met de verhuizing heb ik zitten rekenen. Als we er in september moeten zitten is het wel erg kort dag’’, aldus Kolthof in een reactie op het bericht van wethouder Astrid van Eekelen dat VRC niet voor april 2023 het complex aan De Star in Leidschendam zal kunnen verlaten.

,,Het heeft geen nadelige gevolgen voor ons. Het nieuwe veld komt er gewoon’’, zo stelt Kolthof. Dat VRC aan De Star kan blijven is overigens ook toe te schrijven aan een vertraging in de plannen voor woningbouw daar.

Ook voor volleybal Velevo treedt er volgens de VRC-voorman geen probleem op. Die club moet zes beachvolleybalvelden krijgen op het nieuwe VRC-complex. ,,Beachvolleybal is een zomeractiviteit. Zij hadden toch al gerekend met zomer 2023.’’

Sportpark Westvliet ligt op Haags grondgebied. Den Haag zal ook de omgevingsvergunning moeten afgeven voor de realisatie van het VRC-complex. Wethouder Van Eekelen verwijst naar Haagse onderzoeken die nu voor de vertraging in het afgeven van die vergunning zorgen.

Kolthof: ,,Den Haag verzint niets nieuws. Er zijn gewoon provinciale en landelijk regels. De onderzoeken worden in september, oktober afgerond. En dan wordt er alsnog ‘ja’ gezegd tegen de vergunning. Er is nu heel constructief overleg. Vooraf al.’’

Dat ter plekke een kapverbod voor bomen geldt zegt de VRC-voorzitter niet te weten. Wel erkent hij dat de herplant van gekapte bomen een ‘probleem’ vormt, net als de voorziene parkeerplaatsen. Daarvoor zou te veel groen moeten verdwijnen. Gezocht wordt nu naar een ‘creatieve oplossing’.

Al eerder was bekend dat VRC bij het nieuwe complex voor het clubgebouw moest gaan zorgen. Inmiddels is gebleken dat het houten clubgebouw aan De Star niet mee kan. Dat is afgeschreven.

Er moet dus een nieuwe clubtent komen. Die zal de gemeente nu gaan bouwen waarbij er met VRC afspraken worden gemaakt over het aandeel in de financiering dat de rugbyclub zal moeten ophoesten. Dat is nog een heel probleem zo geeft Kolthof toe aangezien de bouwkosten door inflatie, personeelsgebrek en stijgende kosten van materialen alleen maar toenemen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter