Nieuws
Nieuw minimabeleid ook voor ouderen

In een per 1 januari 2024 in te voeren nieuw gemeentelijk minimabeleid zal er ook aandacht zijn voor gepensioneerde inwoners met een laag inkomen (tot 110 procent van het sociaal minimum). Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen het CDA-gemeenteraadslid Diederik Visser laten weten in antwoorden op vragen.

Visser stelde zijn vragen naar aanleiding van een rapport van de Nationale Ombudsman. Die constateerde dat veel ouderen financieel kwetsbaar zijn. Zij maken echter geen gebruik van inkomensvoorzieningen waar zij wel recht op hebben omdat wet- en regelgeving gecompliceerd zijn en zij de overheid wantrouwen.

Van Eekelen stelt dat de gemeente de ouderen actief benadert over tegemoetkomingen en uitkeringen waar zij recht op hebben. Naast die proactieve benadering is er ook nazorg. De wethouder stelt dat er voor zover bekend 355 gepensioneerde inwoners zijn met een inkomen onder 110 procent van het sociaal minimum. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter