Activiteiten
Kortebaandraverij Stompwijk gaat niet door

De kortebaandraverij die vanmiddag in Stompwijk zou worden verreden gaat niet door. Dit vanwege de voorspelde hitte. Het besluit werd genomen door de Stichting Draf- en Rensport. De organisatie heeft nog getracht door allerlei aanvullende maatregelen de draverij toch te kunnen laten doorgaan. Dat leverde echter geen succes op. Er wordt nu naar een alternatieve datum gezocht om de draverij, het hoogtepunt van de Stompwijkse paardendagen, toch te kunnen verrijden. De afgelopen twee jaar vond de draverij vanwege de coronapandemie ook niet plaats. Bij organisator ‘Nooit Gedacht’ baalde men ontzettend van het besluit. Van de andere kant was er ook begrip. Voorzitter Theo van den Bosch stelde dat het welzijn van de paarden voorop moet staan. Het hele weekeinde was er achter de schermen al beraad over de naderende hitte, het mogelijke effect daarvan op de draverij en maatregelen die genomen konden worden om het evenement toch doorgang te kunnen laten vinden.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter