Nieuws
Zwemmen in natuurwater

Als het warm is zoeken veel mensen verkoeling in natuurwater. Als u gaat zwemmen in natuurwater kunt u gezondheidsrisico’s lopen, zo waarschuwt de GGD. De Omgevingsdienst controleert regelmatig de waterkwaliteit op officieel aangewezen zwemlocaties in de natuur. Zij doen dit in opdracht van de provincie. Tijdens het zwemseizoen controleren ze elke 2 weken.

Door op deze locaties te zwemmen, kunt u gezondheidsrisico’s beperken. In niet-gecontroleerd water is de kans groter dat u met ziekteverwekkers (bijvoorbeeld, virussen, bacteriën of parasieten) in aanraking komt. De GGD raadt het daarom af om daar te zwemmen.

Alle officiële zwemlocaties in de regio Haaglanden staan op www.zwemwater.nl Hier vindt u ook het laatste nieuws over de waterkwaliteit van elke locatie. GGD Haaglanden heeft geen controlerende taken met betrekking tot de kwaliteit van zwemwater.

Sinds een aantal jaar wordt steeds meer gezwommen in grachten, plassen en meren die niet aangewezen zijn als officiële zwemlocaties. Hier is geen controle op de waterkwaliteit, vervuiling en gevaar op en rond de plek. Als hier officiële evenementen plaatsvinden, kan het zijn dat er wel wordt gecontroleerd op de waterkwaliteit en dat extra voorlichting over de gezondheidsrisico’s plaatsvindt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter