Nieuws
Randstedelijke Rekenkamer kan het niet meer aan

De Randstedelijke Rekenkamer, onafhankelijk controleur van provinciale uitgaven, kan het niet meer aan. De provincie, met name Provinciale Staten, vraagt steeds meer onderzoeken van de Rekenkamer. Dat komt ook omdat de provincie te maken krijgt met steeds complexere beleidsvraagstukken. Het is daarom nodig het aantal mensen dat bij de Rekenkamer werkt te vergroten van 11,3 full time medewerkers naar 14. Het gaat dan vooral om meer onderzoekers. Het kost de provincie Zuid-Holland bijna 63.500 euro extra per jaar. Omdat de Rekenkamer ook werkt voor Flevoland, Noord-Holland en Utrecht betalen ook die provincies mee aan de uitbreiding. Door zelf meer mensen in dienst te nemen kan de dure inhuur van externe experts afnemen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter