Nieuws
Plan bouw Romeinse ‘put’ ter inzage

B&W willen in Park Arentsburgh een Romeinse ‘putfolly’ realiseren. Daarnaast zouden in de vijver de contouren van een Romeins badhuis zichtbaar moeten worden door luchtbellen en licht.

Dat blijkt uit een ontwerpbesluit vergunning archeologisch monument dat B&W ter inzage hebben gelegd. Eenieder kan daar tot 1 september een zienswijze over indienen.

Bij de ‘putfolly’ gaat het om een nep Romeinse put; een verwijzing naar de Romeinse stad Forum Hadriani die hier ooit gevestigd was. Het gaat om een vierkant gebouw met koepeldak waarbij in elke zijwand een vitrine zit waarin het Romeinse verleden wordt getoond.

Vlak bij de putfolly groef de archeoloog Casper Reuvens tussen 1827 en 1834 een Romeinse waterput op. Hij legde ook het fundament bloot van een Romeins badhuis dat hier ooit stond.

Het project maakte onderdeel uit van het Masterplan Romeinen aan de Vliet dat onder leiding van Museum Swaensteyn is opgesteld. Vanuit het museum wil men Arentsburgh als ‘buitenmuseum’ gaan ontwikkelen. Daartoe zijn educatieve routes, rondleidingen en samenwerking met touroperators gepland.

Het ontwerpbesluit is in te zien bij het Servicecentrum van de gemeente, Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam, en via https://www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg, Postbus 1005, 2260 BA Leidschendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet men een afspraak maken via telefoonnummer 14070. Het zaaknummer is 827194.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter