Nieuws
U zegt het maar: Onveilig gevoel in de Mall

‘Ik hou enorm van shoppen, dus toen ze zeiden dat Leidsenhage opgeknapt zou worden, vond ik dat een geweldig plan. Ik ben ook een paar keer naar de 3-D plattegronden gaan kijken in dat winkeltje wat  zij ervoor hadden ingericht. Er werd gebouwd en gebouwd en het nieuwewinkelcentrum werd steeds groter. Ik vond het echt geweldig. Ook omdat ik 7 jaar geleden in Voorburg een appartement heb gekocht en ik van mening was dat deze vernieuwing mijn woning meer waard zou maken als ik het ooit zou verkopen.

In het begin was het echt leuk…nog nieuw. Je keek je ogen uit. Lekker  genieten van alle culinaire gerechten. Maar ik moet voor mijn werk door de tunnels én ik ben mantelzorger voor mijn moeder, waardoor ik ook altijd via de tunnels moet rijden. Dan ben ik snel bij haar,  bijvoorbeeld als zij gevallen is.

Ik hoorde van mijn buren en vrienden steeds vaker klachten over zowel de Mall als de weg er naartoe. De tunnels lopen steeds vast en ik moet soms enorm omrijden om naar mijn werk te komen en doe er langer over om thuis te zijn. Ook heb ik nu twee keer in de stress gezeten omdat mijn moeder gevallen was en ik niet zo snel meer bij haar kon zijn. Ik slaap er echt slecht van. Maar goed, met enige hoop dacht ik ‘ach, nu is het nog nieuw…straks wordt het vast weer wat normaler’. Ahum…niet dus! Het lijkt serieus alsof het alleen maar erger wordt.

Bij de Mall wordt het ook echt veel erger. Mijn vriendin en ik waren  er vaak te vinden maar nu ontwijken we het of kopen we het in Den Haag. Want daar rondlopen geeft een onveilig gevoel. Deze jongeren zijn wel echt schorem. Wij voelen ons echt onveilig. Die jongeren lopen tegen de richting in of héél dicht achter je en botsen dan voor de lol tegen je op. Misschien om wat te jatten? Hangjongeren die in groepjes ergens hangen en je nakijken geeft ook geen veilig gevoel. Je ziet bijna nooit bewaking en áls je ze ziet dan doen ze niets. De bewaking die wij een paar keer zagen waren zelf erg jong (baby-face) en dat nemen die gasten echt niet serieus…dus ja, dan gaat zo’n bewakingsjochie ook niets doen. Backup heeft ie waarschijnlijk ook niet.

’s Avonds (na mijn werk) nam ik mijn moeder elke week mee naar de Jumbo. Meestal rond 19:00 uur of 19:30 dat we daar aankwamen. Hangjongeren in de parkeergarage, bij de liften en beneden net om de hoek bij de Jumbo. Je wordt aangekeken en je weet gewoon dat als ze je wat flikken of beroven dat je gewoon niets kunt doen. Ben niet bang aangelegd, maar dat is echt eng kan ik je zeggen. Nou…de druppel was dat ik één van die gasten hoorde zeggen tegen zijn maatjes ‘ik knal je gewoon neer, denk je dat ik bluf’. Vanaf dat moment komen we er gewoon niet meer.  Ik zorg voor mijn moeder en ik wil niet dat zij zich zo onveilig voelt. Je wordt al beperkt als je een ziekte hebt, maar nu kan dit ook al niet meer. En als er ooit in het nieuws iets komt over een schietpartij bij de Mall, verbaast het me niks. Luxe winkels maar geen luxe klanten/shoppers.

Ik heb hierover een klacht ingediend bij de Mall. Nóóit meer wat over gehoord. Mijn vriendin had ook al een klacht ingediend en ook zij kreeg nooit een reactie. Het wordt niet serieus genomen en ik hoorde van deze website met al die klachten… nou, nu snap ik wel waarom ze niet reageren. Het interesseert ze gewoon niet. De bezoekers zijn belangrijker dan de bewoners.

Ik maak me zorgen om mijn veiligheid in de Mall, om de files in de tunnels én om alle uitstoot. Ik merk het aan vuil op de venterbanken buiten. Veel zwarter en goorder. Ramen lappen moet ik nu steeds vaker (of ik sla over maar dan is het wel goorder). Echt smerig en zo gaat onze gemeente naar de knoppen en wordt mijn woning straks minder waard. Lekker dan! Iedereen profiteert behalve de bewoners.
Wij gaan voortaan shoppen in Den Haag. Vier keer zo ver, maar toch ben ik er sneller. Bizar gewoon! Voor mensen zoals ik, die geen dik gevulde portemonnee hebben, is het er veel leuker, want daar vind ik alles én meestal goedkoper en er loopt veel bewaking/politie rond. Overal heb je wel schorem maar ik voel me 100x veiliger in Den Haag Centrum dan in de Mall. Dus een goeie tip: ga naar Den Haag, want
gezellig winkelen in Leidschendam is verpest. Het werd hier al vaker gezegd: die Mall moet weg. En dat kan niet vaak genoeg gezegd (geschreeuwd!) worden. En daarna een opgeknapt Leidsenhage terug, want ik ben hou van shoppen!

(KvdW)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter