Nieuws
Woonperspectief voor 162 jongeren aan Vlietweg

Als het aan de gemeente Leidschendam-Voorburg en jongerenhuisvester 1828 Groep ligt, komt er een flink aantal starterswoningen beschikbaar in een woningproject aan de Vlietweg 3 Leidschendam. Dat biedt maar liefst 162 jongeren uit de gemeente perspectief op een zelfstandige woning. Nu staan er al 1887 jongeren voor een passende woning ingeschreven bij 1828-Leidschendam. De gemeente en de 1828 groep hebben  een intentieovereenkomst getekend voor woningbouw op de plek van de voormalige timmerfabriek aan de Vlietweg 3. Hiermee start officieel het haalbaarheidsonderzoek voor de ontwikkeling van circa 140 huurappartementen voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar.

 Op de hoek van de Vlietweg en de Nieuwstraat staat nu nog de timmerfabriek Groenewegen. De grond is vorig jaar gekocht door 1828 Groep om er een wooncomplex speciaal voor jongeren te bouwen. Voor het project 1828-Leidschendam loopt al een participatietraject met de omwonenden van de Vlietweg dat na de zomervakantie een vervolg krijgt.

Wethouder Bianca Bremer: ,,In onze regio is het ontzettend lastig voor jongeren om een betaalbare woning te vinden. Het fijne aan dit concept is dat het om ‘tijdelijke’ huisvesting gaat en ze gewoon als woningzoekende ingeschreven kunnen blijven staan. Ik denk dat veel lokale jongeren staan te popelen om op deze plek te komen wonen.”

De appartementen in de 1828-vestiging in Leidschendam zijn bedoeld voor jongeren tussen 18 en 28 jaar. Zij wonen er zelfstandig in een 1- of 2-kamerappartement met in het gebouw voorzieningen en ruimtes om samen te delen. Zoals een woonkamer, terras, wasmachines en elektrische deelauto’s. De invulling hiervan wordt samen met lokale jongeren uitgewerkt. Alle huurders van 1828 krijgen een zogenaamd ‘jongerencontract’. Dat betekent dat ze er 5 jaar kunnen wonen.

,,Voor jongeren is het echt ongelofelijk moeilijk om op de huidige woningmarkt een betaalbare woning te vinden. Met 1828 bieden we die zo gewenste eigen plek. Het wooncomplex staat er niet zomaar, Vlietweg 3 is een uitdagende locatie. Maar we verdiepen ons in de plek en omgeving, betrekken lokale jongeren tijdens de ontwikkeling en gaan in gesprek met omwonenden en andere belanghebbenden tijdens een uitgebreid participatietraject. Zo zorgen we ervoor dat de 1828-vestiging past bij de doelgroep én in de omgeving”, vertelt initiatiefnemer van 1828, Ernest van der Meijde.

De 1828 Groep, een initiatief van ontwikkelaars Wibaut en AIVM, richt zich met het 1828-concept op middelgrote steden.  (foto PR)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter