Nieuws
Noodopvang in Van der Valkhotel Voorschoten

In het Van der Valkhotel in Voorschoten worden vanaf maandag 120 statushouders (asielzoekers die hier mogen blijven) en zogenoemde ‘nareizigers’ (gezinshereniging) gehuisvest. Vooralsnog voor de duur van zes maanden. De betrokkenen houden nu plekken in de overvolle asielzoekerscentra bezet. Dat hebben B&W van Voorschoten bekend gemaakt. In de asielzoekerscentra is nu plek voor 43.000 mensen. Daarvan zijn er 14.500 statushouder. Die zitten nog in de centra vanwege gebrek aan woonruimte in de gemeenten. Rijksoverheid en gemeenten spraken onlangs af dat de gemeenten voor eind augustus 7500 statushouders moesten opvangen. Dat is ongeveer de helft van de taakstelling voor de tweede helft van 2022: 15.400 huisvesten. Overigens wil het COA (centraal orgaan opvang asielzoekers) het aantal plekken in asielzoekerscentra rond de jaarwisseling op 51.000 hebben. Ook daarbij is men echter afhankelijk van de gemeenten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter