Nieuws
Zwerfafval uit de Vliet

Tussen 16 en 19 augustus zullen tientallen jongeren tussen 12 en 15 jaar al suppend zwerfafval uit de Vliet gaan weghalen. Men start in Leiden om in Delft te eindigen. Het is een activiteit van de de Leidse stichting Naar Buiten! De jongeren worden begeleid door instructeurs en volwassenen in bootjes.

Op 16 augustus wordt het traject Leiden – Vlietland gedaan. Een dag erna Vlietland – Voorburg. Op 18 augustus staat de etappe Voorburg – Den Haag op het programma waarna op de laatste dag het stuk Den Haag – Delft volgt. De hele toer staat onder het motto ‘De Vliet Clean SUP’.

Naar Buiten startte in 2014 met als doel kinderen en hun ouders vaker de natuur te laten bezoeken. De Vliet Clean SUP wordt onder andere gesteund door de provincie Zuid-Holland (eigenaar van de Vliet), de gemeente Leidschendam-Voorburg en de hoogheemraadschappen Rijnland en Delfland. (foto Naar Buiten!)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter