Nieuws
Het kunstwerk komt, na 4,5 jaar wachten

In september moet het zover zijn. Dan wordt de brug over de Plaspoelhaven in Leidschendam getooid met een miniatuur zeilschip vormgegeven als een boom met takken en twijgen. ‘Havennest’ heet het geheel ontworpen door de kunstenaars Albert Dedden en Paul Keizer, ook bekend als Space Cowboys. Zij werden al in april 2018 uitgekozen.

Het kunstwerk komt midden op de brug. De boom waarin het wordt vormgegeven groeit als het ware uit het water. De takken en twijgen vormen samen een zeilbootje. Op de mast komt een licht of wimpel als teken van de Plaspoelhaven als thuishaven. Het geheel wordt 7,3 meter hoog. Het kunstwerk wordt in brons gemaakt en het is de bedoeling dat voorbijgangers het ook kunnen aanraken.

Het werk wordt betaald door de bouwcombinatie Leidschendam-Centrum. Als de brug en het kunstwerk er zijn wordt het geheel overgedragen aan de gemeente. Die moet ook gaan zorgen voor beheer en onderhoud.

Overigens is de plaatsing eind september nog niet voor 100 procent zeker. Er staat formeel nog geen datum vast.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter