Nieuws
Opvang Oekraïners: 255 mensen voor 4 jaar

De gemeente wil op Vlietweg 16/17 in Leidschendam gedurende maximaal 4 jaar 255 Oekraïnse vluchtelingen opvangen. De opvang start op 1 september. De Oekraïners zullen echter geleidelijk is het pand gehuisvest worden.

Dat blijkt uit de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Vlietweg 16/17 bestaat kantoorpanden. De gemeente heeft ze gehuurd. Sinds medio juni vindt de ombouw plaats ten behoeve van de Oekraïnse vluchtelingen.

De 255 vluchtelingen zijn er meer dan de gemeente formeel zou moeten huisvesten. De gemeentelijke taakstelling was 136 – die zitten nu in een hotel in Naaldwijk dat geldt als noodopvang – plus 68 Oekraïnse vluchtelingen die zijn opgevangen door particulieren. Tezamen 204.

Ook de periode van opvang is langer dan B&W eerder aangaven: twee jaar met een mogelijke verlenging naar 3,5 jaar. Nu staat er voor de opvang 48 maanden vanaf de start ervan.

Voor de Oekraïners worden woon- en slaapkamers gerealiseerd. De woonkamers lopen in afmeting uiteen van 18 tot 37 vierkante meter; de slaapkamers van 7 tot 24 vierkante meter.

De vluchtelingen worden gespreid over de eerste tot en met zesde verdieping van Vlietweg 16/17 gehuisvest. Op de begane grond bevinden zich de receptie, twee ontmoetingsruimten, EHBO, spreekkamers, kantoor van de leiding van de opvang, personeelsruimte en keuken.

In het hele pand hebben de Oekraïners de beschikking over 66 wc’s, 25 douches en 21 wastafels.

De kantoorpanden zijn in totaal 5659 vierkante meter groot. Ze zijn formeel bestemd voor totaal 270 mensen. In het pand is een brandmeldinstallatie, echter zonder automatische doormelding richting hulpdiensten.

Voor de opvang van de Oekraïners moeten Vlietweg 16/17 nog wel officieel, door een wijziging van het bestemmingsplan, een tijdelijke woonfunctie krijgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter