Nieuws
VCC neemt revanche

Na verlies in de kwartfinale van de Twenty20-competitie tegen het Haagse HCC had VCC iets recht te zetten. En dat lukte in de 50-over play-offs dankzij Shariz Ahmad en Bas de Leede. Ahmad nam zes wickets, waardoor HCC slechts 123 runs maakte. Bas de Leede was vervolgens één van de weinige Voorburgse batsmen die niet faalden. Hij bleef met 53 runs ongeslagen.

HCC, dat eerst batte na gewonnen toss, kende een redelijke start. Bij een tussenstand van 28 runs kreeg Van Beek opener Staal echter gevangen achter het wicket. Gorlee volgde in de elfde over; hij sloeg een bal zo maar in de handen van Sybrand Engelbrecht.

HCC had Tim Pringle op nummer vier gezet. Volgens geruchten had de left arm spinner de overwinning in de Twenty20-competitie nogal nadrukkelijk gevierd. Hij stond na tien ballen nog op nul runs. Hij maakte uiteindelijk weliswaar 25 runs, maar werd toen gebowld door De Leede.

Nu werd Shariz Ahmad in de aanval betrokken. HCC had totaal geen antwoord op de 19-jarige baltovenaar. Opeens stond HCC op 111/9. Hoewel Boissevain het laatste wicket had verdiend, ging Shariz er ook met de laatste ‘Haagsche’ scalp vandoor. HCC was voor 123 all out.

VCC staat dankzij de zege op de eerste plaats in de play-offs. Ook de vrouwen maken nog kans op de landstitel. Het cruciale duel met Quick werd gewonnen. Iris Zwilling nam vier wickets; Babette de Leede (een nicht van Bas) scoorde 80 runs not out. (foto Catch of the Day BV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter