Nieuws
Bomen weg voor historische paden in Voorburgs park

In het Voorburgse park Vreugd en Rust verdwijnen zes bomen. Op die manier moet er ruimte komen voor de aanleg van nieuwe paden. Daarmee moet de historische padenstructuur in het park hersteld worden.

De zes bomen staan rond het grasveld tussen Parkweg en Oosteinde. Van de bomen is er één, een beuk, beschadigd en aangetast door schimmels. De boom vormt nu een gevaar voor passanten.

In het stuk van het park tussen Oosteinde en Vliet worden de asfaltpaden gefreesd en opnieuw geasfalteerd. Er komt ook een laag parelgrind op. De klinkers in het pad naar het dierenverblijf worden vervangen door één soort in één patroon gelegd. Aan de Vlietkant komt er een nieuw pad naar de brug over de vijver achter huize Vreugd en Rust (hotel Central Park).

In het gedeelte van het park tussen Oosteinde en Parkweg worden ook alle asfaltpaden gefreesd, van nieuw asfalt en een parelgrindlaag voorzien. De ingang aan het Oosteinde wordt opnieuw vorm gegeven. Rond de bank daar komt een klinkerrand.

In en rond het grasveld in dit deel van het park worden een aantal nieuwe paden aangelegd zoals die er waren in het ontwerp van J.D. Zocher, de man die het park vorm gaf. Daarnaast wordt er in de plannen gesproken over het laten vervallen van een toegang tot het park vanaf de Rozenboomlaan (daar zijn er nu drie; de middelste verdwijnt waarschijnlijk) en het bundelen van een brede in- en uitrit en een voetgangerstoegang aan de kant van de Parkweg (achter de bushalte Rozenboomlaan), tot één smalle in- en uitgang.

Voor de werken is nu een omgevingsvergunning aangevraagd. Het herstelplan van het park in de oorspronkelijke staat is een project van de Stichting Mooi Voorburg. Er is subsidie voor van de provincie Zuid-Holland en de gemeente.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter