Nieuws
Just Peace Month 2022 komt eraan

Just Peace Month 2022 komt eraan. Een maand vol evenementen en gebeurtenissen om je te helpen verbinden met de wereld van Vrede en Recht in Den Haag. Het thema voor 2022 is: ‘Hoop in tijden van tegenspoed’.

Gezien de meerdere crisissen waarmee we over de wereld worden geconfronteerd, biedt dit thema een podium voor organisaties in Den Haag om de vele manieren te laten zien waarop mensen werken aan rechtvaardige vrede in deze internationale stad van vrede en recht.

Waarom een Just Peace Maand in Den Haag? Den Haag is de enige stad, behalve New York, met een belangrijk VN-orgaan (het Internationaal Gerechtshof), honderden internationale organisaties en een eeuwenoude traditie op het gebied van vrede en recht.

De stad is gevormd door vrede en recht, en overal ziet u het bewijs. Van iconische gebouwen zoals het Vredespaleis, tot de unieke sfeer die alleen in Den Haag te vinden is, en de regelmatige superberoemde bezoekers aan onze stad. En wist u dat meer dan 22.000 banen in de stad te maken hebben met vrede en recht?

Samen met de Haagse Hogeschool wordt op 7 oktober een Just Peace Career and Talent evenement gehouden. Verwacht een dag vol inspirerende gesprekken en discussies, netwerkmogelijkheden en de aanwezigheid van meerdere bekende organisaties die zich inzetten voor recht en vrede én zoekende zijn naar nieuw talent.

De Just Peace Open Dag is een evenement met een lange historie. Al meer dan twintig jaar openen verschillende organisaties die werken aan de thema’s vrede en recht voor een dag hun deuren om een kijkje achter de schermen te geven. Dit jaar zal de Just Peace Open Dag plaats vinden op 16 oktober. Dus als u ooit eens een kijkje hebt willen nemen in de zalen van het Internationaal Gerechtshof, of wilt weten wat er nou allemaal afspeelt achter de beroemde gevels in de stad, noteer de datum nu vast in uw agenda.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter