Mening
U zegt het maar: Hoe sociaal is dat?

Gisteren publiceerde Vlietnieuws de plannen voor de huisvesting van Oekraïnse vluchtelingen in het verbouwde kantoorpand Vlietweg 16/17 Leidschendam. Het grootste appartement wordt 61 vierkante meter. Woon- en slaapkamer.

Die afmeting is dus groter dan de richtlijn die de gemeente Leidschendam-Voorburg hanteert voor een sociale woning. Die staat op 55 vierkante meter.

Van die afmeting kunnen B&W echter afwijken. En dat doen ze ook. Neem het plan voor de bouw van jongerenwoningen aan de Vlietweg 3 Leidschendam. Op een schot afstand van Vlietweg 16/17.

Bij de jongerenwoningen spreekt de gemeente ook over sociale woningen. Terwijl ze maar 24 vierkante meter groot zijn. Zelfs het kleinste appartement in Vlietweg 16/17 is groter.

De Oekraïners kwamen hier na het uitbreken van de oorlog in hun land naar toe. Omdat de gemeente niet voor noodopvang zorgde zitten ze sindsdien in een hotel in Naaldwijk. In september mogen ze dan naar Leidschendam komen. Daar kunnen ze maximaal vier jaar blijven.

Ze hebben dus binnen een half jaar een woning tot hun beschikking. Een woning die veelal groter is dan een sociale woning waarop inwoners van Leidschendam-Voorburg tot zeven jaar moeten wachten. Hoe sociaal is dat?

En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat de Oekraïnse vluchtelingen gratis wonen daar waar degene die een sociale huurwoning te pakken krijgt, gewoon maandelijks de huur op moet hoesten.

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter