Activiteiten
Extra activiteiten deze zomer op Duivenvoorde

Deze zomer is er voor jong en oud van alles te doen op en om kasteel Duivenvoorde. Van tuinconcerten tot zolderrondleidingen en van een bezoek aan de tentoonstelling tot de familie-doorgeef-audiotour.

Voor het eerst zijn de zolders en kunstdepots van Duivenvoorde te bezoeken. Tijdens de speciale zolderrondleidingen slechts op 6 dagen, van dinsdag 30 augustus tot en met zondag 4 september, kunt u een blik werpen achter de schermen en komt u op plekken die nooit eerder zijn opengesteld voor het publiek. De klokkenzolder bijvoorbeeld, waar gedurende vele eeuwen alle personeelsleden van Duivenvoorde, sinds 1671, hun naam in het hout hebben achtergelaten.

Het kasteel en het park zitten vol bijzondere en bloeiende verhalen. Laat u in het park meevoeren langs de rijtuigen, hoor alles over hoe de tuinbazen de tuin met de meeste precisie onderhielden of droom in het kasteel weg bij de mooiste jurken en het meest bijzondere porselein. Voorafgaand aan de rondleiding wordt u ontvangen met een kop koffie of thee met iets lekkers in de prachtige Marotzaal.

Op zondag 14 augustus vindt in de tent op het landgoed het concert van het Duo Botanica ‘Zeg het met bloemen’ plaats. Daarbij zal op de brug van Kasteel Duivenvoorde tussen 12.00 tot 14.00 uur een proeverij plaatsvinden waarbij speciale producten uit de winkel geproefd kunnen worden. Producten die gemaakt zijn met ingrediënten die op het landgoed groeien. De beroemde jammen van Duivenvoorde waaronder de kruisbessen- en pruimenjam, klaprozengelei en vlierbloesem siroop en natuurlijk de honing van onze eigen imker.

Iedere donderdag en zondag id er een rondleiding door de Historische Tuin. Ontdek de verhalen over Duivenvoorde binnen en buiten. Het kasteel en het park zitten vol bijzondere verhalen. Laat u tijdens de historische parkrondleiding door de tuinen meevoeren langs de rijtuigen, hoor alles over hoe de tuinbazen de tuin met de meeste precisie onderhielden en droom weg bij prachtige vergezichten en romantische bruggen.

Meer info en tickets: https://www.kasteelduivenvoorde.nl/plan-uw-bezoek/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=kom-deze-zomer-genieten-op-duivenvoorde_7

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter