Nieuws
Groentip: Een muilezel in de plantenwereld

Vandaag weer een Groentip van Stadsbeheer: ‘Wanneer plantenliefhebbers deze struik voor het eerst zien, raken ze vaak in de war. Dat is niet zo verwonderlijk want deze X Chitalpa tashkentensis is een kruising tussen twee geslachten namelijk Chilopsis en Catalpa. Ze is dus een beetje een muilezel in de plantenwereld. Het is een soort die je dus niet in groten getale tegenkomt bij het tuincentrum. Maar Stadsbeheer heeft er toch een paar kunnen bemachtigen. Zo staat er een in het park aan de Louis Couperusstraat te Voorburg die haar bloemen vol overgave toont. De bloemen zijn steriel, en net als de muilezel kan ze geen nageslacht produceren. Wel is ze dol op zon en droogte. Dus wie weet? Een exoot, die niet invasief is en tegen droogte kan, maakt haar wellicht een plant voor de toekomst in ons veranderende klimaat’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter