Nieuws
Wie biedt uitwisselingsstudenten een gezellig thuis?
Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode van drie tot tien maanden ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur, taal en tradities. De scholieren wonen bij Nederlandse gastgezinnen en gaan naar de middelbare school. Wordt u gastgezin voor één van deze studenten en biedt u hen een warm thuis? In het voortgezet onderwijs in Voorburg, waar internationalisering een steeds belangrijker thema wordt, zijn de studenten welkom.  

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier, ook het gastgezin leert over de cultuur die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. U kunt de wereld in huis halen met een Braziliaanse of Franstalige, Belgische uitwisselingsstudent of misschien past een scholier uit Thailand of Duitsland beter bij u! 

Nederland blijkt steeds populairder te worden als ‘high school’ bestemming. Nederland wordt gezien als een veilig en gastvrij land. Het High School Holland programma groeit, voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen zijn wij nog op zoek naar een enthousiast gastgezin dat deze studenten een warm thuis kan bieden voor drie, vijf of tien maanden. U kunt dus gastgezin worden voor een korte periode, maar ook voor het hele schooljaar. Lijkt het u leuk om dit fantastische avontuur aan te gaan met een uitwisselingsstudent? 

Er komen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland, uit maar liefst twintig verschillende landen. Zo ook de actieve Giorgia uit Italië, zij kookt graag, risotto is haar specialiteit. Ze kan niet wachten om rond te fietsen en te zeilen in Nederland, want dit is haar grootste passie. De sportieve Pauline uit Duitsland zal ook een tijdje in Nederland wonen. Ze turnt, houdt van paardrijden en reist graag. Maar ook de creatieve Mui uit Thailand en de Braziliaanse Maria willen Nederland ontdekken en zijn erg nieuwsgierig naar de cultuur, taal en natuur. Ze zouden graag een tijdje wonen bij een gezellig gastgezin in NederlandGaat u met één van hen ons land verkennen of bent u nieuwsgierig geworden naar de andere buitenlandse studentenBezoek de website om kennis te maken met alle studenten die deze zomer naar Nederland komen 

 Bent u nieuwsgierig geworden naar de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org Bel gerust naar 085 – 222 4810 of bezoek de website. 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter