Nieuws
Het is geen liefdewerk oud papier

Jochem Streefkerk, de fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad, is een eerlijk man. Bij de functieopgaven die elk gemeenteraadslid moet doen meldt hij ‘fractievoorzitter PvdA (betaald)’. De sociaaldemocraat is de enige fractievoorzitter uit de gemeenteraad die zulks doet.

Navraag leert dat een fractievoorzitter 73,34 euro per maand als vergoeding krijgt plus 10,47 euro per maand voor elk fractielid. Dat is nog niet alles: elk gemeenteraadslid ontvangt 1646 euro per maand plus 183,27 euro onkostenvergoeding. Voor het bijwonen van een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad is de ‘beloning’ 110,76 euro.

De gemeenteraad is volgens het staatsrecht het hoogste orgaan binnen een gemeente. Toch steken de vergoedingen voor gemeenteraadsleden – die dat werk meestal part time doen – schril af tegen de beloning van burgemeester en wethouders in een gemeente met de omvang van Leidschendam-Voorburg.

Zo ontvangt de burgemeester 10.336 euro per maand plus een onkostenvergoeding van 416,55 euro. Een wethouder gaat maandelijks met 8348 euro naar huis en krijgt daar bovenop nog een onkostenvergoeding van 383,23 euro per maand.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter