Nieuws
Leidschendammer aangehouden voor rellen ADO-Excelsior

Tijdens en na de wedstrijd ADO-Excelsior op zondag 29 mei vonden er ernstige ongeregeldheden plaats in en rondom het Cars Jeans Stadion. Een rechercheteam doet uitgebreid onderzoek naar de identiteit van de relschoppers, en met resultaat; afgelopen werden deze week 15 verdachten aangehouden waaronder een man uit Leidschendam. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Na afloop van de wedstrijd bestormden ADO Den Haag supporters het veld waarbij onder andere met zwaar vuurwerk, fakkels en andere voorwerpen naar het vak met Excelsior-supporters werd gegooid. Buiten het stadion werden ME’ers met stenen, straattegels, ijzeren staven, brandende voorwerpen en een uit de grond getrokken verkeersbord met paal en al bekogeld. Hierbij werden diverse ME’ers geraakt. Meerdere agenten raakten gewond en werden vervoerd naar het ziekenhuis. De politiehonden werden ook niet ontzien. Zo werd er met een kettingslot op de rug van een diensthond geslagen en werd er een brandende fakkel onder een hond gegooid.

De politie deelde beelden van een aantal relschoppers via Team West, social media en op de website De nu aangehouden verdachten zijn mannen van tussen de 16 en 50 jaar oud uit Rijswijk, Zoetermeer, Den Haag, Naaldwijk, Honselersdijk, Nootdorp, De Lier en Leidschendam. Een deel van hen is voorgeleid bij de rechtercommissaris en moeten binnenkort voor de raadkamer verschijnen. Een aantal anderen kreeg een dagvaarding. De teller staat in totaal op 23 aangehouden verdachten. De recherche blijft onderzoek doen naar meer verdachten.

Herkent u een persoon op de beelden of andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800 – 6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u ook contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen 06- 5787 6279. (foto politie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter