Nieuws
Live op TV West en online Nationale Herdenking

Op 15 augustus staat Nederland stil bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog en herdenken we álle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. De herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag is een nationale herdenking. Ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking het Indisch Onze Vader ten gehore gebracht. Dit jaar zal Elise van der Horst het Indisch Onze Vader zingen. Ze wordt daarbij begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht.

Acteur Beau Schneider spreekt tijdens de Nationale Herdenking. Hij is de zoon van de dit jaar overleden acteur Eric Schneider die werd geboren in Nederlands-Indië en samen met zijn moeder en broertjes de oorlog doorbracht in de Japanse interneringskampen Tjihapit en Adek. De herdenking is live te volgen via TV West en de onlinekanalen van Omroep West. De uitzending start om 19.00 uur en duurt tot 20.00 uur. (foto Omroep West)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter