Nieuws
Oekraïnse school draaide zonder vergunning

De school die de gemeente heeft opgezet voor kinderen van Oekraïnse vluchtelingen aan De Haar 200 in Leidschendam, heeft gedraaid zonder vergunning. De school werd op 28 april in gebruik genomen. Pas op 25 juli verleende de gemeente een omgevingsvergunning. Deze is gisteren gepubliceerd bij de officiële bekendmakingen van de gemeente. Het pand is eigendom van de gemeente doch stond jaren leeg. Er zijn zes klaslokalen en drie ontmoetingsruimten in het pand van 1178 vierkante meter. Op grond van de omgevingsvergunning mogen er 250 mensen in verblijven. De gemeente wil er gedurende maximaal vier jaar Oekraïnse kinderen tussen 0 en 18 jaar opvangen en onderwijs laten genieten. Tot aan de zomervakantie zaten er maar een tiental kinderen op de school.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter