Nieuws
Oude dame raakt rijbewijs kwijt
Zaterdagmorgen kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Klaverweide in Voorburg. De melder had het idee dat de tegenpartij mogelijk onder invloed of verward was. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek de tegenpartij een 85 jarige dame te zijn. Zij had een aanrijding veroorzaakt en kwam inderdaad verward over.
Het was voor haar niet meer mogelijk om adequaat (in het verkeer) te reageren. Gezien deze constatering hebben de politiemensen het rijbewijs van deze dame ingenomen. Dit omdat zij mogelijk niet meer over de juiste rijvaardigheid beschikt. Het rijbewijs wordt samen met een zogenoemde mededeling opgestuurd naar het CBR.
De politie legt uit: ‘Wij snappen dat het een enorme vrijheid is, die wordt afgenomen van deze dame. Namelijk de vrijheid om nog met de auto op stap te kunnen. Wel is het onze taak om de medeweggebruikers en haarzelf in bescherming te nemen. Het bleek dat de dame onderweg was naar de supermarkt, om wat boodschappen te halen. Uiteraard zijn wij de beroerdste niet en hebben wij het boodschappenlijstje afgewerkt en de dame samen met de boodschappen thuis afgezet. De dochter van de dame is in kennis gesteld van wat er was gebeurd en zij was blij met ons optreden. Het mooie is dat bij dit soort casussen onze taken van hulpverlening en handhaving van de rechtsorde samenkomen’. (foto politie)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter