Nieuws
Ongekende powerhitting bezorgt VCC winst

Uiteraard riep het veld van Punjab herinneringen op aan 2021, toen VCC er geen kans zag 160 runs te chasen terwijl de landstitel op het spel stond. Dit jaar waren de rollen omgedraaid. Punjab zette een indrukwekkende score van 312 runs neer. Door regen werd de ‘target’ 240 runs in 22 overs. Ongekende powerhitting van Musa Ahmad en André Malan zorgden voor Voorburgse winst zonder wicketverlies; een prachtige prestatie.

Gezien de weersverwachting – het zou gaan regenen – was het een goede toss om te winnen. Gelukkig voor aanvoerder Bas de Leede viel het muntje goed en werd er eerst gefield.

Na een natte, langzame start en een regenonderbreking kwamen de twee veteranen met Zuid-Afrikaanse roots erin, Jappie en Myburgh. Na 7/0 in vier overs stond het opeens 60/0 in de twaalfde over. Op de laatste bal daarvan echter kreeg Jappie een hoge bal die knap door De Leede werd gevangen. Niet veel later werd Myburgh over het hoofd gevangen door Engelbrecht: 76/2.

Enkele (lastige) gemiste vangen (waaronder Vandiar rond de 18) zorgden ervoor dat Asad Zulfiqar (65) en Vandiar bijna ongestoord aan een partnership konden werken van 154 runs voor het derde wicket. In de 41e over was er eindelijk een succesje toen Hingorani, die over het wicket keepte op Malan, na een jongleeract Vandiar ving voor 88: 230/3.

‘One rampshot too many’ betekende het einde van Asad voor 65, maar de score was opgelopen naar 255 met nog zes overs te gaan.

Een vang van Musa Ahmad, een bal recht de lucht in voor Hingorani en een direct hit van Malan betekenden 285/7. Toch lukte het VCC niet Punjab onder de 300 te houden. 312/7 was hun eindscore, met alle batsmen in de dubbele cijfers. Logan van Beek (1-40) was de zuinigste bowler aan Voorburgse zijde.

Tijdens de zoveelste regenonderbreking werd er veel gespeculeerd over de kansen van VCC. De wedstrijd werd ingekort en dan komt er volgens de Duckworth/ Lewis-rekenmethode een target uit de hoge hoed. Het werd 240 runs uit 33 overs.

Vanaf het begin waren de VCC-openingsbatsmen Musa Ahmad en André Malan bij de les. De benodigde runrate goed in het oog houdend en optimaal gebruik makend van het microveld, lagen ze eigenlijk geen moment echt achter op de target. Slechte ballen werden goed afgestraft en na tien overs stonden er 58 runs zonder wicketverlies op het scorebord.

De tien overs erna leverden 88 runs op. Het was duidelijk dat de heren het gaspedaal hadden gevonden. Vanaf de 21e over werd het zelfs plankgas en de target van 240 runs kwam sneller in beeld dan de Voorburgers hadden gedacht. Malan ging compleet los in de 26e over met vier opeenvolgende zessen, waaronder een monster van 90 meter. Hij maakte zijn eerste century voor VCC.

Ahmad stond op 82. Door drie zessen op rij te slaan in de 28e over bezorgde hij niet alleen VCC de winst, maar maakte hij tevens precies zijn 100 vol. Een ongelofelijke prestatie van de twee openingsbatsmen. Malan bleef met 131 runs uit 84 ballen not out (14×4, 7×6) en Ahmad met 100 uit 82 ballen (12×4, 3×6). VCC is sowieso geplaatst voor de halve finales van het kampioenschap.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter