Nieuws
Ontwikkeling Binckhorst loopt vast

Den Haag kan niet meer vooruit met de ontwikkeling van de Binckhorst. De 5000 geplande woningen worden gebouwd of de bouwgrond is gereserveerd. Voor een uitbreiding naar 10.000 is eerst een hoogwaardige openbaar vervoerverbinding (HOV) nodig. Wat de ontwikkeling van bedrijvigheid op de Binckhorst, dat komt niet van de grond.

Dat heeft de Haagse wethouder Anne Mulder in een beraad met leden van de Haagse gemeenteraad laten weten. Het maken van nieuwe zogenoemde ‘gebiedspaspoorten’ (afspraken met ontwikkelaars en grondeigenaren voor bepaalde delen van de Binckhorst, red.) heeft nu geen zin, aldus de bestuurder. ,,Ik kan nu niet verder”, aldus Mulder.

De wethouder stelde dat de 5000 woningen als zoete broodjes van de hand zijn gegaan. Bij de bedrijvigheid stokt de ontwikkeling echter. De gemeente beziet nu welke maatregelen er genomen kunnen worden om ook ‘de economie’ vlot te trekken.

Mulder wees erop dat er in Den Haag nog steeds gewerkt wordt aan de vorming van een nieuwe coalitie. Dat bemoeilijkt het nemen van besluiten. Dit najaar zitten rijksoverheid, provincie, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk bijeen om nadere besluiten te nemen over de HOV. Die loopt van Den Haag CS via de Binckhorst naar Station Voorburg met een aftakking naar Rijswijk/Delft.

Den Haag wil voor de zomer van 2023 nieuwe scenario’s presenteren inzake de verdere ontwikkeling van de Binckhorst, zo gaf Mulder aan.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter