Mening
U zegt het maar: Beetje overdreven

‘De gemeente slaat zich voortdurend op de borst hoe groen het allemaal wel niet is in Leidschendam-Voorburg. Dat tegelijkertijd de afdeling Stadsbeheer steeds verder wordt uitgekleed meldt men liever niet. Net zo min als het feit dat groenonderhoud is uitbesteed aan loonbedrijven die volgens contracten werken. Contracten waarin het maaien van gras tig keer per jaar is opgenomen ongeacht het feit dat het al weken niet regent en de thermometer elke dag boven de 30 graden staat. Het resultaat: dorre bruine vlakten. Maar ja, het veranderen van die overeenkomsten betekent onderhandelen, en een hogere prijs betalen. Dus dat doen we maar niet. Verder worden er mensen van sociaal werkbedrijf Binnenbaan ingezet, waar de gemeente zelf financieel bij betrokken is. Schoffelen is hun deel. Dat het groenbeheer niet meer is wat het zou moeten zijn wordt verbloemd door kreten als ‘het is goed voor de biodiversiteit’ en ‘het helpt de dieren’. Kortom: hoe wilder hoe beter. Maar je kunt het ook overdrijven, zoals de foto toont. Voordeel is wel dat de Operatie Steenbreek gestaakt kan worden. Het groen groeit toch door de tegels heen’.

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter