Nieuws
Verkeersproblemen bij aanstaand evenement

Het verkeer, ook fietsers, zal de nodige last gaan ondervinden van A Walk Downtown, dat tussen vrijdag 19 en zondag 21 augustus in het Voorburgse Huygenskwartier en op het Stationsplein wordt gehouden. Dat blijkt uit de plattegronden die de organisatoren van het evenement bij de gemeente hebben ingediend.

Tot het festivalterrein wordt het gebied vanaf de Kerkbrug tot aan Oude Haven aan de Vlietkant gerekend. Aan de Vlietkant komt vlak bij de bocht in de Raadhuisstraat een podium van 4×4 meter.

Het terras van The River aan de kant van de bebouwing is ook tot festivalterrein gebombardeerd, net als de gehele Kerkstraat tussen Kerkbrug en Herenstraat.

De organisatoren ‘claimen’ verder de hele Wielemakersslop en de Franse Kerkstraat tussen Parkweg en Zwarte Pad. Voor de Franse kerk komt een podium van 5×6 meter.

Als ‘gebied waar objecten zijn toegestaan’ noemen de organisatoren de hele Herenstraat alsmede de Van Schagenstraat. In de Herenstraat komt voor The Fox (Herenstraat 10) een podium van 2×3 meter; op de hoek van Van Schagenstraat/Herenstraat aan de kant van de kerk is het podium 5×6 meter groot.

Het afgezette festivalterrein op het Stationsplein krijgt vier in- en uitgangen: twee aan de Stationskant en twee aan de kant van Miss Jones/Holiday Inn. Voor de deur van Huygens Hofwijck komt een opstelplaats voor hulpdiensten. Eenzelfde voorziening staat gepland onder het station.

Formeel blijft de Raadhuisstraat open voor verkeer; de Vlietstraat ook voor fietsers. Deze laatsten kunnen in de Herenstraat echter nergens meer heen. Het Zwarte Pad is vanaf de Parkweg tijdens het festival onbereikbaar. Daar zal men via Station Voorburg heen moeten.

De organisatie zet vier verkeersregelaars in, zo is de gemeente bericht. Hoe de gemeente met de situatie omgaat is onbekend. De plannen van de organisatoren zijn wel goedgekeurd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter