Nieuws
Droogte: Dijken in Delfland houden het vol

Bij een langere periode van droogte neemt het Hoogheemraadschap Delfland (Voorburg) maatregelen om het waterpeil op orde te houden, om de stabiliteit van de waterkeringen te waarborgen en voldoende zoet water naar het gebied aan te voeren. Er is op dit moment sprake van droogte omdat er minder regen dan normaal is gevallen, er weinig neerslag wordt verwacht en er veel water verdampt vanwege de hoge temperaturen. Op 25, 26 en 27 juli hebben er extra dijkinspecties plaatsgevonden. Men is begonnen bij de meest droogtegevoelige dijken. Het gaat hier om ongeveer 20 kilometer aan dijken. Bij de inspecties is gebleken dat deze dijken op dit moment in goede conditie zijn. Delfland blijft de situatie in de gaten houden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter