Nieuws
Gesprek over diversiteit en inclusie bij politie

Gesprekken over diversiteit en inclusie zijn sinds de documentaire ‘De Blauwe Familie’ over racisme en discriminatie binnen de politie actueler en urgenter dan ooit. In debatcentrum De Balie in Amsterdam is dinsdag 30 augustus een gesprek over dit belangrijke onderwerp. Is de politie in staat een Politie voor Iedereen te zijn?

,,Het is belangrijk dat de nasleep van de documentaire ‘De Blauwe Familie’ niet leidt tot verdeeldheid, maar bijdraagt aan verbinding”, zei plaatsvervangend korpschef en Chief Diversity Officer (CDO) Liesbeth Huyzer eerder. ,,Discriminatie en uitsluiting komen voor, ook binnen de politie. De impact  is enorm. Daar moeten we ons van bewust zijn. En keihard werken om dit te veranderen.”

,,Gesprekken over diversiteit en inclusie worden steeds opener gevoerd. Het lukt ons steeds beter de plek van de moeite te vinden. Natuurlijk schuurt dat. Het schuren is wel nodig om verder te komen. Daar helderheid over krijgen is belangrijk in ons streven een Politie voor Iedereen te zijn. We zijn veel zelfbewuster bezig met dit thema.”

Voor 30 augustus is een aantal sprekers uitgenodigd. Vanuit de politie zijn dat  Liesbeth Huyzer, Martin Sitalsing (portefeuillehouder aanpak racisme en discriminatie en politiechef Midden-Nederland), Johan van Renswoude (coördinator aanpak racisme en discriminatie), Mallory Gangasingh (brigadier basisteam Utrecht), Hicham Argani (wijkagent basisteam Meierij) en Scott Dautzenberg (teamchef basisteam Roermond).

De uitzending begint om 20.00 uur en is via een livestream te volgen: https://debalie.nl/programma/een-politie-voor-iedereen-een-avond-over-diversiteit-30-08-2022/ (foto politie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter