Nieuws
Negentien bomen voor kap behoed

Negentien bomen waaronder een monumentale kastanje kunnen op landgoed Schakenbosch in Leidschendam blijven staan. Het voornemen ze te kappen om plaats te maken voor woningbouw, is vervallen.

Dat is het resultaat van beraad tussen projectontwikkelaar Schakenbosch b.v., de Stichting duurzaam Leidschendam-Voorburg en bomenexpert Huib Sneep. Door de deal trekt de Stichting een eerder ingediend bezwaar tegen de kap van 900 bomen op het terrein, in.

De rechter had de Stichting eerder gelijk gegeven bij de behandeling van een bezwaar tegen de kap van 900 bomen op Schakenbosch. Daarna kwamen besprekingen tussen de projectontwikkelaar, de stichting en de gemeente op gang.

Die resulteerden in een bomenschouw van Huib Sneep. Die concludeerde dat negentien waardevolle bomen niet gekapt hoeven te worden. Ze kunnen blijven staan dan wel door herplaatsing verder leven. Schakenbosch b.v. heeft daar mee ingestemd.

Namens de Stichting reageert Sander Wennekers: ,,Ik ben erg blij dat het gelukt is deze bomen te behoeden voor kap. Het gaat om bomen die hier al jaren staan en voor veel omwonenden grote waarde hebben. We hebben ervoor geknokt deze bomen te behouden, en we zijn trots dat het gelukt is.’’

Marjan van Giezen, voorzitter van de Stichting: ,,Dit is een voorbeeld hoe het ook kan. Samen met Schakenbosch BV hebben wij aangetoond dat je professioneel met elkaar in gesprek kan gaan. We hadden beiden ons eigen belang maar hadden ook oog voor elkaars belang. Dan kun je er samen uitkomen. We hebben waardering voor Schakenbosch BV dat zij de waarde van monumentale bomen erkenden, en bereid waren een onafhankelijke expert in het gesprek te betrekken. Met dit positieve resultaat.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter