Nieuws
Vraagtekens bij nieuw weidevogelgebied

In Stompwijk worden vraagtekens gezet bij de komst van een nieuw weidevogelgebied in de Zoetermeerse meerpolder, op de grens van Leidschendam en Zoetermeer. Het betreft een project van de provincie, beide gemeenten en het hoogheemraadschap Rijnland. Vlietnieuws berichtte er op 22 juli over.

In de Dorpsketting, het huis-aan-huisblad van Stompwijk, staat het onderstaande commentaar op het plan: ‘De Nederlandse aardoliemaatschappij NAM moest de polder in oude staat terug brengen en daarom werden alle bomen weggehaald. Okay, als dat ooit de afspraak was dan moet dat helaas geaccepteerd worden. Alhoewel ik het heel jammer vind.

Wat schetst echter mijn verbazing een aantal weken geleden, graafwerk in de Meerpolder en er ligt zelfs al een meertje, waar afgelopen week de ganzen zich al vermaakten. Vorige week las ik in de Dorpsketting dat er een heel nieuw weidevogelgebied in de maak is.

Vreemd, want is daar de Nieuwe Driemanspolder (tussen Leidschendam, Zoetermeer en Den Haag (red.) niet de aangewezen plek voor? En in het Buytenpark Zoetermeer is ook al een grutto-broeigebied en een zwaluwmuur. Het moet goed zijn voor de diversiteit van de vogels stond er in het artikel, maar volgens mij trekken we alleen maar meer ganzen naar het gebied en verdwijnen juist de patrijzen, grutto’s en kieviten die er nu op het land zitten.

De Meer- en Geerweg wordt zo nog meer belast en daar wordt tot op heden helemaal geen aandacht aan besteed, terwijl er al jaren toezeggingen zijn. Er is steeds wat en ook het geld voor deze verbetering is lastig vrij te geven lijkt het. De grootste scheuren zijn een tijd geleden, na veel aandringen, opgevuld. Ze zijn echter nog gevaarlijk en op de scootmobiel hang je behoorlijk scheef.

Wel allerlei gebieden aanleggen maar de infrastructuur wordt niet aangepast. Jammer dat er niet meer voorlichting en inspraak was/is over dit gebied, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer beslissen, maar Stompwijk is waar het zich afspeelt’. (Ria Luiten)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter