Nieuws
Drempels en plateaus tegen te hard rijden

In 2018 klaagden bewoners van de Zeeheldenbuurt Leidschendam hun nood over te hard rijdende automobilisten. In 2020 ondernomen de bewoners zelf actie door een verkeersdrempel in hun wijk aan te leggen. Nu heeft de gemeente maatregelen genomen. Er zijn zes verkeersdrempels aangelegd; op vijf kruispunten is een plateau aangelegd.

De zes drempels liggen op de Vlietweg (3), in de Trompstraat, in de Piet Heinstraat en in de Jan van Galenstraat (telkens één). De plateaus liggen op de kruispunten Trompstraat / De Ruyterstraat, Trompstraat / Witte de Withstraat, Karel Doormanlaan / De Ruyterstraat, Piet Heinstraat / Tedingerstraat, Piet Heinstraat / De Ruyterstraat.

Destijds, in 2018, waren er ook klachten over de vele bedrijfswagens die in de buurt werden geparkeerd, het gebrek aan parkeerplaatsen en het verouderde speel- en voetbalveld aan de Jan van Galenstraat. Het speel- en voetbalveld is inmiddels gemoderniseerd. Over een nieuwe parkeerplaats tussen het spoor van de RandstadRail/metro en de Broekweg nabij de Vliet is tot nu toe alleen maar gepraat ook al is het stuk grond al geruime tijd eigendom van de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter