Nieuws
Kerkuilen groeien lekker
De kerkuilen bovenin het bezoekerscentrum De Tapuit  in Meyendel worden steeds groter. De hoogste tijd voor Dunea-medewerkers om ze te ringen, te wegen en het geslacht te bepalen. Door ze nu te ringen kan men in de toekomst zien waar ze vliegen, hoe ver, waar ze nestelen, etcetera. Zo helpt men we wetenschap en zijn de kerkuilen ook beter te beschermen. De gewichten van de kerkuilen variëren van 218 tot 322 gram en men heeft  twee vrouwtjes met zekerheid kunnen vaststellen. De andere twee waren niet duidelijk genoeg en gaan als geslacht onbekend in de boeken. In de kast waren geen prooien aanwezig en de vogels zijn aan de magere kant, maar verder goed gezond. Eén jong produceerde nog een braakbal van 17 gram in het weegtasje. Wilt u meekijken hoe de kerkuilen verder opgroeien en straks uitvliegen? Kijk dan op www.dunea.nl/kerkuilen (foto Dunea)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter