Nieuws
U zegt het maar: Maak van pootafdruk geen brandmerk
‘Als het te warm voor jouw handen is dan is het ook te warm voor de zooltjes van je hond. Loop niet op asfalt of stenen/tegels bij warm weer. En ga dan ook niet fietsen met je hond naast je: honden kunnen niet zweten zoals de mens. Op zijn vacht smeer je geen factor 50, en een pet of zonnebril die passen ze niet. Ze moeten het doen met hun vacht en tong. En die onderdelen zijn nu net totaal NIET gemaakt zijn voor de zon.
Want honden zweten via hun pootjes. Dus neem ze niet mee als jij gaat fietsen, want deze hitte kan er gewoon niet bij. Ze koken van binnen, maar gaan toch door. Rennend op het asfalt. In de hitte en in de zon. Met hun tong uit hun bek en de ogen knipperend in de zon. Hun poten verbrand, droge tongen en het hoofd bonkend van de warmte die hun lichaam niet kwijt kan.
Maak van de pootafdruk geen brandmerk! Laat je hond genieten van de zon, met een flinke bak water, een plekje in de schaduw. En het allerliefst een koel stukje gras. Of hou ze binnen in een koele ruimte’.
(Stichting Dierennood)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter