Nieuws
IIlegale kledingcontainers ontdekt

Handhavers van de gemeente hebben twee illegale kledingcontainers ontdekt; containers waarvoor geen vergunning is afgegeven door de gemeente. Dat heeft een woordvoerster laten weten naar aanleiding van berichten dat er door onbekenden in Den Haag tientallen kledingcontainers worden neergezet, ‘s avonds laat en ‘s nachts.

Klanten van de Hoogvliet in het Damcentrum van Leidschendam hebben Vlietnieuws gewezen op twee kledingcontainers daar die veel overeenstemming vertonen met de exemplaren in Den Haag.

Op de vraag wat de gemeente in dit soort gevallen doet laat de woordvoerster weten: ,,We nemen contact op met de eigenaar van de containers en verzoeken hem/haar om ze weg te halen. Als hij/zij dat niet doet, dan hebben we de mogelijkheid strafrechtelijk en bestuursrechtelijk op te treden. Dat betekent dat we een boete kunnen uitschrijven en daarnaast de eigenaar kunnen dwingen de containers te verwijderen. De eigenaar krijgt een termijn om de situatie te herstellen. Dit wordt bepaald in overleg met een handhavingsjurist. Als er een verdenking is op ander vlak, zoals criminele organisatie, dan delen wij de gegevens met de betreffende instantie, politie, Belastingdienst, douane enzovoorts.’’

In de gemeente staan 22 legale textielcontainers: boven en ondergronds. Die zijn van afvalbedrijf Avalex. De gemeente is mede-eigenaar van dat bedrijf. Het gaat om een contract voor onbepaalde tijd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter