Activiteiten
Sport en Cultuurdag voor 55plussers

Op 26 augustus organiseert CreActief 55+, een initiatief van SenW, de Sport en Cultuurdag. Deelnemers kunnen gratis meedoen en tussen 13.00 – 15.45 uur deelnemen aan verschillende sportieve en creatieve activiteiten. Het evenement wordt gehouden bij hockeyvereniging Cartouche en bij Tennispark Overdam, de verzamellocatie is Cartouche, Van Ruysdaellaan 3A Leidschendam.

Er is een muzikale culturele activiteit, waarbij u terug gaat naar de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 met beelden, herinneringen en muziek. U kunt collages maken van Oud Voorburg met Hak Stam. Tijdens deze workshop maakt u met foto’s van het vroegere Voorburg, viltstift, kleurpotlood en wat plakwerk een fraai schilderij, vol met herinneringen.

Eén van de sportieve activiteiten is (Old Stars) Walking Hockey door hockeyvereniging Cartouche, waarbij u in aangepaste spelvorm hockeyt. U speelt hockey maar dan zonder te rennen. De andere sportieve bezigheid is (Old Stars) Tennis door Tennispark Overdam. Hierbij bent u actief en verbetert u uw motoriek in combinatie met het tennisspel.

Er is grote behoefte onder deze 55plussers om samen te komen en leuke activiteiten te doen. SenW geeft met CreActief 55+ gehoor aan deze wens. ,,We willen inwoners vanaf 55 jaar motiveren om te (blijven) bewegen en mentaal fit te blijven op een laagdrempelige en toch voldoende uitdagende manier. Dat komt mooi samen tijdens deze dag met sport en creativiteit. En wie weet worden deelnemers zo enthousiast dat ze zich inschrijven voor een sport, dat zou heel mooi zijn’’ aldus Joyce van der Sloot (SenW).

U kunt zich opgeven voor de CreActief 55+ Sport en Cultuurdag via http://www.senw-lv/senc Voor vragen creactiefsenioren@senw-lv.nl Denk eraan een flesje water mee te nemen,  makkelijk zittende kleding aan te doen en sportieve schoenen. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter