Nieuws
Watertekort? Gemeente gaat door met water geven

De gemeente gaat door met het beregenen van sportvelden en het geven van water aan bomen en struiken. Dit ondanks het ‘feitelijk watertekort’ dat minister Mark Harbers woensdag afkondigde en een eigen oproep aan de eigen inwoners zuinig met water te zijn.

,,Op het ogenblik hebben de sportvelden best wel veel te lijden onder door de droogte. De groei staat bijna stil. Stoppen met beregenen levert grote problemen op voor de sportvelden. We zijn nog niet verplicht om te stoppen met beregenen, er is nog geen landelijk verbod. Zodra dat er komt, stoppen we direct met het beregenen van de sportvelden. De gemeente blijft recent aangeplante bomen en struiken nog van water voorzien omdat ze anders dood gaan en dat een grote kapitaalvernietiging zou betekenen’’, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Tegelijk deed de gemeente deze oproep aan de inwoners: ‘De tuin heeft in droge tijden veel water nodig. Of toch niet? In droge tijden kunt u beter eens per week (dicht bij de wortels) water geven dan elke dag een beetje. Zo ‘leert’ u planten om beter tegen droogte te kunnen.  Op zoek naar water krijgen planten langere wortels en worden sterker. Plan het water geven het liefst in de ochtend voor 7:00 uur of in de avond na 22:00 uur, dan verdampt er minder en trekt het beter de bodem in. Dat scheelt bij 15 minuten sproeien al gauw 100 liter water. Meer tips: https://bit.ly/3zxPQgJ‘. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter