Nieuws
Burgemeester: jeugd niet stigmatiseren

We moeten de jeugd in Leidschendam-Voorburg niet stigmatiseren door het te doen voorkomen alsof zij zich allemaal in jeugdbenden en soortgelijke bewegingen zouden begeven. ,,Want dat is niet het geval.’’ Dat heeft burgemeester Jules Bijl gezegd in een uitzending van Midvliet. ,,Ik wil de ongerustheid wegnemen. Het is niet zo onveilig.’’

De burgemeester reageerde op de recente arrestatie van twee jongeren op een speelplein aan de Jan Mulderstraat in Voorburg. Daarbij werd in eerste instantie gesproken over een vuurwapen dat zij bij zich hadden, later ging het om een mes.

Volgens Jules Bijl had de politie de twee al langer op de korrel omdat zij misdrijven pleegden. Er werd in de omgeving van het speelplein wel een machete gevonden doch er kon geen relatie gelegd worden met de twee jongeren.

Er was ook geen enkele relatie met jeugdbenden en initiatieven van Zoetermeer, Den Haag en Delft om die benden gezamenlijk te gaan aanpakken.

De burgemeester liet weten dat in de media de verkeerde feiten aan elkaar gekoppeld worden of bericht wordt zonder de feiten te kennen. Hij sprak tegen dat het onveilig is op de speelpleinen. Er is ook ‘geen aanleiding’ te denken dat jeugdbenden de speelplekken als toevluchtsoorden gebruiken.

Jules Bijl benadrukte dat Leidschendam-Voorburg geen jeugdbenden kent en ook niet binnen de gemeentegrenzen heeft. Zijn woordvoerster liet vorige week tegenover Vlietnieuws al een soortgelijk geluid horen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter