Activiteiten
De Pier in braille

Als onderdeel van Braille op de Pier zijn de 11 winnende gedichten gepresenteerd van de schrijfwedstrijd die door de gemeente Den Haag was georganiseerd. Deze gedichten beschrijven het uitzicht voor blinden en slechtzienden en werden uit 60 inzendingen gekozen door een jury onder leiding van schrijver/cabaretier Vincent Bijlo, zelf vanaf geboorte blind. Door het scannen van speciale QR-codes zijn de teksten ook te beluisteren.

Vraag van mijn kind

Al die kuilen, kanalen, kastelen van zand

doen die duizenden schepjes

geen pijn aan het strand?

Dit gedicht van Lizette de Koning is 1 van de 11 gedichten die te ‘lezen’ zijn. Braille op De Pier is onderdeel van ‘Allemaal Verschillend. Allemaal Haags’, de campagne van de gemeente Den Haag om te laten zien dat Den Haag een stad is waar iedereen ertoe doet. Twintig procent van de Hagenaars heeft een lichamelijke of verstandelijke beperking. Een groot deel van hen ondervindt problemen met de toegankelijkheid. De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat iedereen in de stad kan meedoen. De bewustwordingscampagne ‘Allemaal verschillend. Allemaal Haags.’ laat goede voorbeelden op het gebied van toegankelijkheid zien.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter