Nieuws
Leidschendams bouwplan krijgt vorm

De woningcorporaties WoonInvest en Vidomes hebben vergunning aangevraagd voor de bouw van 46 sociale huurwoningen in Leidschendam. Het gaat om twee afzonderlijke woonblokken die aan de Venestraat/Nieuwstraat moeten verrijzen.

Wooninvest wil op de plek waar nu nog een woonblok aan de Nieuwstraat staat, na sloop nieuwbouw plegen. In een vier etages hoog woonblok moeten 28 sociale huurwoningen komen. Vidomes wil op het sinds 2018 braakliggende terrein Nieuwstraat hoek Oude Bleijk een woonblok met 18 sociale huurwoningen gaan neerzetten. De woningen in beide gebouwen worden tussen 53 (twee kamers) en 68 (drie kamers) vierkante meter groot

Beide gebouwen maken onderdeel van een groter plan. Daarvan maakt ook nog een derde gebouw onderdeel uit. Wooninvest wil dat neerzetten aan de Venestraat doch daarvoor moet eerst het daar nu staande woonblok tegen de vlakte gaan. In het derde gebouw zouden nog eens 44 sociale huurwoningen moeten komen. Daarvoor is echter nog geen vergunning aangevraagd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter