Mening
U zegt het maar: Kafka in Leidschendam

Een trottoir is onderdeel van de openbare ruimte. Stoeptegels ontbreken. De oorzaak is een aannemer die voor wooncorporatie Vidomes nieuwe entrees zou maken. Die aannemer heeft half juni wat stoeptegels verwijderd, en is toen gestopt met de werkzaamheden. Eén ontbrekende stoeptegel ligt vlak voor de ingang van een portiek. Een potentieel gevaarlijke situatie.

Bewoners hebben het gemeld aan Vidomes. Het antwoord was dat de aannemer het karwei verder gaat doen. Wanneer? Onbekend. De opstallen van de aannemer staan sinds 1 juni in de straat; er wordt sinds 23 juni niet meer gewerkt door die aannemer. De vorige keer dat deze aannemer onderhoudswerkzaamheden aan het complex deed, stonden de DIXI, container en bouwkeet er bijna een jaar, terwijl was afgesproken dat de klus in 3 maanden klaar zou zijn.

De gemeente is op de hoogte gesteld van de enorme uitloop van de vorige klus. In plaats van de handhaven op het verlopen van de huidige vergunning voor de opstallen die 29 juli afliep, is de vergunning verlengd.

Bewoners hebben de huidige situatie mét de foto gemeld bij de gemeente, omdat het openbare ruimte is. Het antwoord van de gemeente: Vidomes heeft het veroorzaakt dus die moet het oplossen. De bewoners vroegen wie verantwoordelijk is als iemand struikelt over de gaten in het trottoir. Daar kwam geen duidelijk antwoord op. Het is openbaar gebied, dus is de gemeente verantwoordelijk.

Het werd al eerder genoemd in een artikel van Vlietnieuws dat inwoners niet serieus worden genomen. Dit is wederom zo’n voorbeeld. De gemeente wijst naar Vidomes, Vidomes wijst naar de aannemer, de aannemer is niet aanspreekbaar. De gemeente Doet niets. Dit zou een retorische vraag moeten zijn: voor en van wie is de gemeente?

(Bewoners van de Dokter Huijserstraat)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter