Nieuws
Volgende stap nieuwbouw Totalterrein

De gemeente en Borghese Real Estate hebben na meer dan een jaar geruzie een overeenkomst bereikt over de bouw van 295 appartementen in Klein Plaspoelpolder (KPP) op de plek van het leegstaande Totalgebouw en het daar achter liggende parkeerterrein. De appartementen moeten na de sloop van het Totalgebouw komen in zeven nieuw te bouwen woonblokken.

De volgende stap om het bouwplan te kunnen realiseren, is het wijzigen van het bestemmingsplan en het verkrijgen van de bouwvergunning. In dit geval wordt een gecombineerde procedure doorlopen. De sloopwerkzaamheden van het Totalgebouw starten nadat de vergunning onherroepelijk is. De bouw van de appartementen moet in 2023 beginnen. De eerste woningen worden in 2025 opgeleverd.

Wethouder Astrid van Eekelen: ,,De ontwikkeling van KPP naar een groene, duurzame omgeving waar het prettig wonen en werken is komt met een overeenkomst met Borghese Real Estate weer een stap dichterbij. Op de plek waar nu nog een groot en verlaten kantoorpand staat komen appartementen in verschillende prijsklassen. Auto’s staan zoveel mogelijk uit het zicht waardoor er veel ruimte voor groen is.”

De gemeente en Borghese Real Estate hebben in een overeenkomst afspraken gemaakt over onder andere het bouwplan, het aandeel sociale huurwoningen, verdeling van de kosten, de aanleg openbare ruimte en parkeren. Onder de bouwblokken komt een parkeergarage voor 268 auto’s, waardoor de meeste auto’s uit het zicht verdwijnen. Op het dak van de parkeergarage, tussen de bouwblokken, komen binnentuinen. Op straat komen 39 parkeerplaatsen. Ook kunnen de toekomstige bewoners gebruik maken van 9 deelauto’s.

De overeenkomst tussen gemeente en Borghese werd al eind juni gesloten. De ruzie ging met name om het bedrag dat Borghese de gemeente moest betalen voor medewerking aan het plan en de inrichting van de buitenruimte. In februari 2021 gaf de gemeente al een sloopvergunning voor het Totalkantoor. Nadat dit van binnen was gestript hielden de werkzaamheden echter op.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter