Activiteiten
Voorburg CC in de race voor tweede landstitel

Dankzij een overwinning op het sterke HBS is VCC verzekerd van de eerste plaats in de winnaarspoule en daarmee van een halve finale in de strijd om het Nederlands kampioenschap op eigen veld, 3 of 4 september.

Na een uitstekende start (André Malan 80) vielen er meerdere wickets, maar voornamelijk dankzij Logan van Beek (53 runs) bepaalde VCC de eindscore op 263 runs.

Lange tijd leek HBS naar een overwinning te ‘cruisen’ dankzij een formidabele innings van Tayo Walbrugh (132), die meer dan de helft van de HBS-runs voor zijn rekening nam. Toen Van Beek echter zijn wicket had genomen en de grieperige Bas de Leede (drie wickets) toch de bal ter hand nam, zakte HBS door zijn hoeven en claimde VCC in de slotminuten een onwaarschijnlijke overwinning.

De strijd tegen HBS volgde voor de VCC-internationals op twee dagen cricket met het nationale team tegen topland Nieuw-Zeeland, op de eigen thuisbasis in Voorburg en dat voor meer dan 2000 toeschouwers. Beide duels werden weliswaar verloren maar de beelden van de twee wedstrijden gingen de hele wereld over; een prachtige reclame voor het Nederlandse cricket en VCC.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter