Nieuws
Bas de Leede tekent bij Mumbai Indians

Het is één van de meest opzienbarende transfers in de Nederlandse cricketgeschiedenis: Bas de Leede (22), speler van Voorburg CC heeft zijn handtekening gezet bij Mumbai Indians in India. De Indian Premier League (IPL) geldt als het internationale ‘cricketwalhalla’.

De Leede gaat in januari 2023 spelen bij Mumbai Indians Emirates. Dat werkt zijn wedstrijden af in Dubai, Abu Dhabi of Sharjah. Tot die tijd blijft hij voor VCC uitkomen.

Bas de Leede: ,,Dit is waar je als cricketer van droomt: straks in één van de grote stadions staan in de Emiraten met wereldtoppers. Drie van mijn teamgenoten worden bijvoorbeeld de West-Indiërs Kieron Pollard, Dwayne Bravo en Nicholas Pooran. Een andere teamgenoot is de Afghaan Rashid Khan, ook een wereldster. Spelen in de IPL zal nog moeilijker zijn gezien de grote concurrentie, maar dit is een mooie eerste stap.”

Mumbai Indians is het meest succesvolle team in de IPL. Het heeft de IPL vijf keer op zijn naam geschreven.

Roland Lefebvre, manager bij de nationale cricketbond KNCB: ,,We zijn enorm trots en enthousiast dat Bas door de Mumbai Indians is gecontracteerd voor de inaugurele ILT20-competitie in Dubai die in januari 2023 gespeeld gaat worden. Bas’ harde werken heeft geleid tot een uiterst succesvolle zomer tegen de beste teams ter wereld. Zijn prestaties in de ILT20 zullen met grote belangstelling worden gevolgd.” (foto: Tjiez – Nikki Vroom)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter